به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس گزارش منتشره در نشریه نظامی "دیفنس نیوز" شماره دوم فوریه 2010 ، دریاسالار "جیمز استاوریدیس" فرمانده کل ناتو خواستار تغییر مفاد پیمان ناتو با توجه به این مسئله شد که احتمالا بحران بعدی جهانی با یک حمله "سایبر" در فضای مجازی اینترنت آغاز خواهد شد و تهاجم فیزیکی آغازگر یک چنین درگیری نیست.
بر اساس این گزارش، براساس بند پنجم اساسنامه پیمان ناتو اعضاء این پیمان در صورتی که یکی از اعضاء هدف حمله مهاجمی قرار گیرد باید همگی به دفاع برخیزند. لکن تعریف واژه "حمله" در این پیمان شامل به کارگیری جنگ افزارهای سایبری نیست. با توجه به حملات چند سال اخیر علیه شبکه های کامپیوتری در استونی، گرجستان، لتونی و لیتوانی، به گفته دریاسالار استاوریدیس تعریف حفاظت از کشورهای عضو ناتو باید تغییر یابد.
فرمانده ارشد ناتو همچنین گفت که کشورهای عضو این پیمان باید با یکدیگر در راستای درهم شکستن حملات اینترنتی متحد شده و همکاری نمایند.
وی افزود: "هر کشوری نظام اجرای قانون خود را دارد و با موضوعاتی چون مسئله حفظ حریم خصوصی برخورد ویژه خود را داشته و رسوم، شبکه های داخلی و فنآوری های خود را دارد. تلاش من به عنوان فرمانده ارشد ناتو ترغیب کشورهای عضو به پرداختن به این مسائل دشوار در فضای سایبر است.
به گفته دریاسالار استاوریدیس حمله بعدی علیه متحدین به صورت حرکت الکترونها در درون کابلی از الیاف های نوری خواهد بود. وی اضافه کرد لازمه مقابله با حملات سایبر همکاری بین نهادهای دولتی آمریکا علاوه بر هماهنگی بین دولتهای متحد این کشور و صنایع آنها می باشد. در رابطه با نقش صنایع، وی افزود: "برای نمونه وزارت دفاع آمریکا علاقمند به فناوری های جدید در زمینه "تله مدیسن" یا "پزشکی از راه دور" ، سامانه های شناسایی سیما و نقشه برداری زمینی می باشد."
استاوریدیس که در جمعی از نمایندگان صنایع دفاعی آمریکا و نظامیان این کشور سخن می گفت، همچنین اظهار داشت که بسیاری از حضار این همایش در جریان نقش صنایع در این رابطه (جنگ سایبر) می باشند اما باید راهکارهایی یافت تا به ما اجازه ارتباط باز و استراتژیک داده و در عین حال سامانه های اینترنتی متحدین را حفاظت نماید.
نظر شما